Succesvolle start van Heemkunde tuin Baexem tijdens ‘NLDoet’ op 12 maart

In het kader van ‘NLDoet’ heeft Hart voor Baexem, samen met Buurtvereniging “Hubert Cuyperslaan”, molenstichting Leudal en diverse spontane vrijwilligers een start gemaakt aan een Heemkunde tuin op het molenterrein te Baexem. Na deze eerste aanzet wordt vanuit een werkgroep de Heemkunde tuin verder ontwikkeld.

De te ontwikkelen Heemkunde tuin maakt deel uit van het molenterrein. Een mooi stukje van Baexem bij de uit 1845 gedateerde Aurora molen. Naast de molen bestaat het molenterrein uit een speeltuin en een klein recreatiegebied rondom de molen. In dit recreatiegebied staat ook het molenhuisje, waarnaast de start is gemaakt aan een Heemkunde tuin. Deze tuin wordt samen met een groep vrijwilligers ontwikkeld welke de tuin gaan inpassen in het landschap rondom de molen. Zo wordt er gekeken naar de soort beplanting en het wie het onderhoud gaat uitvoeren. Ook basisschool de Harlekijn gaat gebruik maken van deze Heemkunde tuin en er is nog ruimte voor leuke ideeën.

Dankzij het grote aantal vrijwilligers is er, onder het genot van een heerlijke voorjaarszon, een mooie start gemaakt met de Heemkunde tuin. Daarnaast is tevens het hele molenterrein schoongemaakt. Iedereen uit Baexem mag trots op zijn op deze vrijwilligers die zich, in het kader van ‘NLDoet’,van hun beste kant hebben laten zien. Dat Baexem over een actieve groep van enthousiaste vrijwilligers beschikt was ook te zien tijdens Burendag 2015. Destijds organiseerde Hart voor Baexem samen met Buurtvereniging “de Dorpstraat e.o.” een succesvolle opschoonactie van de Klockeberg en gaf daarmee een stukje monumentaal Baexem de uitstraling die het verdient. Dankzij de actie in het kader van ‘NLDoet’ blijft het molenterrein een van de mooiste stukjes van Baexem.

Mensen die mee willen denken over het ontwikkelen van de Heemkunde tuin, of zich als vrijwilliger willen aanmelden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: hartvoorbaexem@gmail.com.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits