Gezellig openingsfeest Dorpstraat/Stationstraat

Baexem opent vernieuwde Dorpstraat/Stationstraat met gezellig openingsfeest.

Tijdens de Baexemse kermis werd de vernieuwde Dorpstraat/Stationstraat met een groot openingsfeest geopend. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de locale ondernemers zich samengepakt en werden alle feestelijke activiteiten georganiseerd in een groot feestpaviljoen op het kermisterrein. Het openingsfeest werd georganiseerd door een werkgroep die bestond uit omwonenden van de Dorpstraat/Stationstraat en aantal bestuursleden van Hart voor Baexem.

Er werd gestart met een activiteit voor de senioren, waarbij gezelligheid en muziek een centrale rol speelden. Om 15uur startte de Baexemse basisschoolleerlingen middels een flashmob de officiële openingsceremonie waar zowel  burgemeester Verhoeven, pastoor Vankan, wethouder Verlinden en locale ondernemer Sinco van der Klei korte speeches hielden over de vernieuwde straat. Symbolisch reden vervolgens de burgemeester, wethouder en Pastoor op een gezinsskelter over zowel de Dorpstraat als de Stationstraat zodat de pastoor de vernieuwde weg op een aantal plaatsen kon inzegenen. De burgemeester en wethouder hebben daarna met de onthulling van een officiële gedenksteen de straat officieel geopend. Tot slot werden er nog ballonnen losgelaten door de basisschoolleerlingen van Baexem.

Aansluitend vonden nog diverse feestelijke activiteiten plaats. Zo was een gedeelte van de straat afgesloten waar de kinderen gretig gebruik van maakten. Daarnaast was er een spellenroute uitgezet waarbij men kans maakte op een prijs. Ook was er nog de mogelijkheid om vanuit de kerktoren de nieuwe straat van boven te bezichtigen. Uiteraard waren de kermisattracties ook open.  Er werd afgesloten met een gezamenlijke en smakelijke barbecue waar ruim 250 mensen gebruik van maakten!

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits